Cyklus besed Bez obav? (duben 2016)

01.05.2016 14:33

V průběhu měsíce dubna se v prostorách kavárny uskutečnily čtyři besedy tematicky spojené problematikou sociálního začleňování. Besedy organizovalo Radio Proglas- Studio Radim (moderovali Marek Chvátal a Filip Breindl)

První beseda (4. 5. 2016) byla věnována sociálnímu začleňování dětí, které po dosažení plnoletosti, opouštějí dětské domovy. Hosty byli  Jan Tomiga, ředitel Církevního rodinného domova ve Staré Vsi, a Karel Kosina, ředitel Charity Vyškov.

Druhé setkání se konalo o týden později (11. 4. 2016) a tématem byla otázka soužití s etnickými menšinami. Kromě pravidelného hosta Karla Kosiny se besedy zúčastnil  pan Sri Kumar Vishwanathan, ředitel spolku Vzájemné soužití.

Tématem další besedy bylo sociální začleňování mentálně postižených spoluobčanů. Karla Kosinu tentokrát k rozhovoru doplnil ředitel CARITAS VOŠ sociální Martin Bednář a Blanka Čáslavová, která má mnohaletou zkušenost péče o mentálně postižené.  

Poslední setkání se uskutečnilo 25. 4. 2016 a hovořilo se o sociálním začleňování obětí a agresorů domácího násílí. Moderátor Marek Chvátal i počtvrté přivítal Pana Karla Kosinu a spolu s ním také psychoterapeutku Hanu Regnerovou a zástupce ředitele Střediska sociální prevence Olomouc Drahomíra Ševčíka.

Všechny besedy si lze poslechnout ze záznamu v archivu Radia Proglas www.proglas.cz/audioarchiv/?fulltext=&cycle=330&autor=&interperet=&date_from=&date_to=